Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare in sanatate mintala si dezinstitutionalizarea persoanelor cu probleme de sanatate mintala  - PHARE/2006/018-147.03.12

BUGET 2.400.000 EURO

 

In prezent 2.510.000 EUROa fost modificat prin CORRIGENDUM din 9 martie 2007


OBIECTIVE GENERALE:


Facilitarea implicarii organizatiilor neguvernamentale in cresterea calitatii, accesibilitatii si acceptabilitatii serviciilor de ingrijire a sanatatii mintale.

 OBIECTIVE SPECIFICE

  • Dezvoltarea si promovarea serviciilor comunitare de sanatate mintala in cadrul centrelor existente pentru sanatate mintala (in prezent laboratoare de sanatate mintala) si centrelor independente (centre comunitare cu activitati in domeniul sanatatii mintale) – obiectiv specific 1
  • Pilotarea tipului mobil de interventie in zonele rurale si/sau ale oraselor mici in cadrul unui centru comunitar cu activitati in domeniul sanatatii mintale. – obiectiv specific 2

CINE POATE SOLICITA FINANTARE

Organizatiile neguvernamentale non-profit din România care trebuie sa actioneze in parteneriat cu autoritati/institutii publice.

Pentru obiectivul specific 1 parteneriatul este obligatoriu cu autoritatea/institutia publica in cadrul careia functioneaza un centru de sanatate mintala sau, in cazul centrelor independente (centre comunitare cu activitati in domeniul sanatatii mintale), cu autoritatea/institutia publica implicata in sprijinirea activitatii centrului sau care activeaza in zona de interes/activitate a centrului.


Pentru obiectivul specific 2 parteneriatul este obligatoriu cu o autoritate/institutie publica având sediul in comunitatea in care se aplica interventia mobila pilot. Ca exceptie, numai acele autoritati/institutii publice care actioneaza la nivel judetean pot avea sediile in afara comunitatii proiectului, insa activitatea trebuie sa fie in acel judet.

Solicitantul poate sa actioneze si in parteneriat cu alte organizatii neguvernamentale non-profit din România si/sau cu alte autoritati/institutii publice.
 

LIMITELE BUGETULUI

Intre 20.000 si 50.000 EURO per proiect (contributia UE). "In prezent: intre 20.000 si 80.000 EURO per proiect – a fost modificat prin CORRIGENDUM din 11 aprilie 2007"
 

 

CONDITII DE FINANTARE

O finantare nu poate depasi 95% din costurile totale eligibile proiectului. Diferenta trebuie acoperita din resursele proprii ale solicitantului sau ale partenerilor sau din alte surse in afara celor din bugetul Comunitatii Europene din Fondul European pentru Dezvoltare. Solicitantii si/sau partenerii vor trebui sa aduca o contributie minima de 5% din costul total al proiectului, sub forma contributiei in numerar.

 

Nu se accepta contributii in natura.

 

DURATA PROIECTULUI

Maxim 12 luni

 

TERMEN LIMITA Termenul limita pentru primirea Cererilor de finantare este: 22 Martie 2007, ora 16:00 (ora oficiala a României). In prezent termenul limita este 11 Mai 2007 - a fost modificat prin CORRIGENDUM din 9 martie 2007.
 

Puteti descarca aici pachetul de informatii pentru acest program

Romanian Version  English Version 

 

In urma CORRIGENDUMULUI din 9 martie 2007 puteti descarca aici varianta modificata a Ghidului solicitantilor

Romanian Version  English Version 

 

In urma CORRIGENDUMULUI din 11 aprilie 2007 puteti descarca aici varianta modificata a Ghidului solicitantilor si anexa K

Romanian Version  English Version

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact