Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

 

Spune “NU” Legii Antreprenorului Social – campanie initiate de FDSC si IES

  • 25 mai 2011: FDSC isi exprima dezacordul cu privire la propunerea legislativa Legea Antreprenorului Social (numar de inregistrare la Senat L204/2011) adoptata pe 16 Mai 2011 de catre Senatul Romaniei, in care este reglementat conceptul de antreprenor social.
  • 26 mai 2011: FDSC invita organizatiile neguvernamentale sa isi exprime opiniile cu privire la proiectul Legii Antreprenorului Social si sa sustina acest protest; scrisoarea de protest a fost transmisa sub forma unor recomandari si catre comisiile din Camera Deputatilor, abilitate sa avizeze proiectul.
  • 20 septembrie 2011: FDSC invita ONG-urile sa sustina respingerea de plenul Camerei Deputatilor Legea Antreprenorului Social, prin transmiterea unei solicitari in acest sens deputatilor .
  • 27 septembrie 2011: FDSC solicita respingerea proiectului Legii Antreprenorului Social. Initiativa FDSC este sustinuta de alte 100 de organizatii.  FDSC, impreuna cu ceilalti contestatari, considera ca legea compromite ideea de antreprenoriat social in Romania. FDSC a participat la sedinta Comisiei de fond.
  • 15 noiembrie 2011: 16 organizatii au fost prezente la sedinta de plen a Camera Deputatilor si au sustinut demersul impotriva acestui proiect legislativ gresit. Proiectul se intoarce in Comisia de fond.
  • 12 martie 2013: Plenul Camerei Deputatilor a respins definitiv proiectul de lege, rezultatul fiind: pentru respingere=249, contra=21, abtineri=3, nu au votat=1.  Procesul legislativ a incetat.


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact