Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

 

Sesiuni de informare pentru a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri

Consortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat, in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, anunta organizarea sesiunilor de informare din cadrul rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru ONG-uri, respectiv:

25.02.2015 – Hotel Marshal Garden, Sala Panoramic 1 - etaj 5, Bucuresti (incepand cu ora 09:30)
06.03.2015 – Hunguest Hotel Fenyő, Sala Salvia, Miercurea Ciuc (incepand cu ora 09:30)

Datorita interesului foarte ridicat pentru aceste sesiuni de informare, inscrierea pentru evenimentul din Bucuresti a fost posibila pana la data de 23 februarie 2015 (ora 16:00) iar pentru evenimentul din Miercurea Ciuc pana la data de 04 martie 2015 (ora 16:00).

Obiectivele generale ale Schemei de Grant pentru ONG-uri sunt:

 1. consolidarea ONG-urilor romanesti si sustinerea participarii lor active in procesul formularii de politici, atat in calitate de expresie a societatii civile, cat si ca furnizor de servicii; si
 2. promovarea activitatilor organizatiilor societatii civile care abordeaza cu precadere aspecte legate de mediu si furnizarea de servicii sociale, contribuind totodata la intarirea capacitatii lor organizationale.

Schema de grant pentru ONG-uri se focalizeaza pe oferirea de sprijin in doua domenii importante: aspecte sociale si de protectia mediului. Astfel, aceasta cuprinde doua componente distincte: Social si Mediu.

Pentru mai multe informatii referitoare la Schema de grant pentru ONG-uri, va rugam sa consultati constant site-ul Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si al Fundatiei pentru Parteneriat.

 

 


 

 

Info-sessions announcement for the 2nd Call for Proposals under the NGO Block Grant

 

The consortium formed by KEK-CDC Consultants, Civil Society Development Foundation and Romanian Environmental Partnership Foundation, as the Swiss Intermediate Body administrating the Thematic Fund for Civil Society Participation, is announcing the info sessions to be organized for the 2nd round of NGO Block Grant:

25.02.2015 - Marshal Garden Hotel, Panoramic Hall - 5th floor, Bucharest (starting at 09:30)
06.03.2015 - Hunguest Hotel Fenyő, Salvia Room, Miercurea Ciuc (starting at 09:30)

Due to the high interest regarding these information sessions, the registration for the Bucharest event was open until February the 23rd (16:00) and for the Miercurea Ciuc event until the 4th of March (16:00).


The general objectives of the NGO Block Grant are:

 1. to strengthen Romanian NGOs and to enable their active participation in policy processes both as the voice of civil society and as a service provider, and
 2. to promote activities of the civil society organisations primarily tackling environmental issues, contributing to the provision of social services as well as allowing for strengthening their organisational capacities.

The NGO Block Grant focuses on providing support on two major areas: social and environmental protection aspects. Thus, there are two distinct components: the Social and the Environmental components.

For more information related to the NGO Block Grant, please constantly access the websites of Civil Society Development Foundation and of Romanian Environmental Partnership Foundation.

 

 
  Detalii referitoare la sesiunile de informare din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman

   

  Consortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat, in calitate de Organism Intermediar Elvetian, anunta lansarea inscrierilor la sesiunile de informare din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman dupa cum urmaeaza:

  BRASOV

  Data: 12 iunie 2012

  Interval orar: 13:00 – 16:00

  Locatie: Primaria Brasov, B-dul Eroilor nr.8, Sala de consiliu

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/Yh7Uf.

  IASI

  Data: 14 iunie 2012

  Interval orar: 9:30 - 13:00

  Locatie: Casa de Oaspeti Sf. NicolaeStrada Agatha Barsescu nr.9, Sala Festiva.

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/wcIk8.

  Cluj Napoca

  Data: 19 iunie 2012

  Interval orar: 10:30 – 13:30

  Locatie: Primaria Cluj Napoca, Str. Petru Maior Nr. 2, Sala mare a Primariei

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/wEypk.

  CALARASI

  Data: 20 iunie 2012

  Interval orar: 12:00 – 15:00

  Locatie: Camera de Comert, Industrie si Agricultura Calarasi, Strada Progresul, Bloc BBB, Etaj 3, Calarasi, Sala de Reuniune

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/EY21P.

  TIMISOARA

  Data: 21 iunie 2012

  Interval orar: 10.30  - 12.30

  Locatie: Casa Adam Muller Guttenbrunn, adresa: Str. Gh. Lazar, Nr. 10-12, Timisoara

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/KqDln.


  GALATI

  Data: 25 iunie 2012

  Interval orar: 12:00 – 15:00

  Locatie: Biblioteca “V. A. Urechia”, Strada Mihai Bravu Nr. 16, Galati, Sala Mihai Eminescu

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/7arS0.

  CRAIOVA 

  Data: 18 iunie 2012.

  Interval orar: 11.00 – 14.00

  Locatie: Muzeul Olteniei, Sectia de Istorie - Arheologie, Str. Madona Dudu nr. 14.

  Pentru participare, completati formularul de inscriere disponibil la urmatorul link http://goo.gl/6hCet

   

  La eveniment sunt asteptati reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, ai autoritatilor, institutiilor publice si mass media.

  Sesiunile de informare din tara vor cuprinde informatii referitoare la cele doua scheme de grant (Schema de grant pentru ONG-uri si Schema de grant pentru Parteneriate). 

  Este suficienta completarea unui singur formular de inscriere la eveniment per persoana, indiferent de schema de grant vizata.

   


   

  Invitatie: Lansarea Schemei de grant pentru ONG-uri din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman

  Consortiul format din KEK-CDC Consultants, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Fundatia pentru Parteneriat, in calitate de Organism Intermediar Elvetian (OIE) pentru administrarea Fondului Tematic pentru Participarea Societatii Civile, organizeaza marti, 29 mai 2012, in Bucuresti (locatia va fi anuntata ulterior), evenimentul de lansare al Schemei de grant pentru ONG-uri din cadrul Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile. In a doua parte a evenimentului va avea loc sesiunea de informare in cadrul careia vor fi prezentate detalii referitoare la Cererea de propuneri de proiecte din cadrul programului de finantare amintit, iar reprezentantii OIE vor raspunde intrebarilor adresate de participanti privind aspecte specifice legate de pregatirea proiectelor.

  Sunt invitati sa participe reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale, autoritatilor/institutiilor publice, mass media.

  Confirmarea prezentei la acest eveniment se va face completand formularul de inscriere pana cel tarziu joi 24 mai 2012, ora 16.00.

  Pentru mai multe detalii contactati pe Cristian Ticu, Specialist PR, email: cristian.ticu@fdsc.ro.

   

  Locatia evenimentului va fi anuntata ulterior prin e-mail persoanelor inscrise prin intermediul formularului de inscriere.

  Lansarea Schemei de grant pentru ONG-uri din cadrul Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile va avea loc in cadul unui eveniment comun cu lansarea Schemei de grant pentru Parteneriate din cadrul Fondului Tematic pentru Parteneriate si Experti si va fi organizat la Bucuresti, pe data de 29 mai 2012.

  Este suficienta completarea unui singur formular de inscriere la eveniment per persoana, indiferent de schema de grant vizata.

   


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact