Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Parteneriat pentru Dezvoltare Internationala

Proiectul urmareste sa dezvolte cooperarea organizatiilor neguvernamnetale din Romania cu sectorul neguvernamental din Georgia cu scopul de a sprijini schimbul direct de informatii si bune practici între sectorul neguvernamental din Romania si cel din Georgia. Prin aceasta initiativa dorim sa contribuim la  dezvoltarea democratiilor înca „tinere” din regiune prin organizarea de activitati care sa aduca laolalta reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Georgia si Romania, reprezentanti ai finantatorilor prezenti în Georgia si ai autoritatilor locale.

Obiective:

  • sa ofere o imagine cat mai corecta a situatiei sectoruului neguvernamnetal din Georgia
  • sa promoveze bunele practici si lectiile invatate de organizatiile neguvernamentale din Romania catre cel putin 40 de organizatii ale societatii civile si institutii publice din Georgia;
  • sa faciliteze accesul pentru 500 de organizatii neguvernamentale din Georgia si Romania la informatie privind organizatiile active si deschise catre cooperare din cele doua tari.

Cooperarea internationala pentru dezvoltare si solidaritatea internationala au fost elemente esentiale in dezvoltarea societatii romanesti dupa 1989. Dupa 1989, Romania a beneficiat de solidaritatea internationala in timpul perioadei de tranzitie. Donori internationali si organizatii neguvernamentale internationale s-au implicat puternic in sprijinirea solutionarii problemelor economice si sociale cu care s-a confruntat Romania. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, este timpul ca societatea civila romaneasca sa încerce sa dea inapoi o parte din sprijinul pe care l-a primit in toti acesti ani, si sa se implice activ in acordarea de ajutor tarilor mai sarace ale lumii.

Ca tara fosta comunista, Georgia se confrunta cu dificultati economice si sociale interne. In 2008 tara a trecut printr-un conflict military care a afectat substantial perspectivele sale de dezvoltare si de integrare in institutiile euro-atlantice. Cetatenii georgieni traiesc intr-un context foarte apropiat de experienta post-comunista a Romaniei, dar fara perspective aderarii la Uniunea Europeana.

La nivel de tara, Romania si-a asumat angajamentul de a sprijini Georgia prin politica sa de cooperare pentru dezvoltare, inclusiv prin derulare de programe de asistenta pentru dezvoltare.

Schimbul de informatii si de bune practice ca si crearea de noi parteneriate intre societatea civila din cele doua tari sunt un element essential pentru dezvoltarea societatii din regiune.

Perioada: ianuarie - iunie 2009

Parteneri: CENTRAS - Centrul de Asistenta pentru Organizatiile Neguvernamentale 

Finantarori:  Black Sea Trust pentru Cooperare Regionala


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact