Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

OLIMPIADA SOLIDARITATII

 

Proiectul „Olimpiada Solidaritatii” are ca scop cresterea gradului de constientizare si a sustinerii publicului roman pentru cooperarea pentru dezvoltare internationala si, de asemenea, implicarea actorilor cheie din Romania in dezvoltarea internationala, prin sublinierea realizarilor si contributiei Romaniei la dezvoltarea globala, precum si prin prezentarea celor mai bune practici si experiente in domeniu. Proiectul urmareste de asemenea cresterea vizibilitatii cooperarii pentru dezvoltare internationala si a importantei acesteia pentru dezvoltarea globala, stimuleaza dialogul privind dezvoltarea internationala si cauta sa angajaze in discutii si activitati actorii cheie (factorii de decizie, societatea civila, mass-media, mediul academic, sectorul privat), stimulandu-le interesul si participarea pentru sprijinirea politicii Romaniei de cooperare pentru dezvoltare internationala.

 

Durata: octombrie 2016 – martie 2017

 

Obiective:

1. Sporirea vizibilitate domeniului cooperarii pentru dezvoltare internationala in Romania.

2. Cresterea constientizarii si a interesului publicului pentru programul de cooperare pentru dezvoltare internationala al Romaniei.

3. Informarea si sporirea interesului a diferiti actori cheie in programul de cooperare pentru dezvoltare internationala al Romaniei.

 

Activitati:

1. Olimpiada Solidaritatii - concurs adresat claselor I-IV de pe intreg teritoriul tarii, prin care profesorii din invatamantul primar deruleaza o serie de activitati de educatie globala la clasa, iar unul dintre produsele rezultate este inscris in concurs.

2. Gala Solidaritatii Internationale, editia 2016 - eveniment care aduce in lumina reflectoarelor felul in care romanii si Romania sprijina comunitati sau persoane din lumea intreaga. Cei mai importanti sustinatori si promotori ai solidaritatii internationale din societatea civila, presa, mediul academic si sectorul public din Romania sunt premiati simbolic si impartasesc participantilor din motivatia, experienta si lectiile invatate.

 

Proiectul „Olimpiada Solidaritatii” este derulat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si finantat partial de catre Ministerul Afacerilor Externe prin programul RoAID, implementat cu sprijinul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare – Biroul Regional pentru Europa si Asia Centrala. Sponsor principal: Kaufland Romania


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact