Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

                       

Preocuparea față de ceea ce depășește sfera privată a vieții noastre este în creștere (zicem noi Smile), iar îmbunatățirea calității vieții individuale este posibilă numai într-o comunitate cu care împărtășim aceleași valori. Avem nevoie să îi convingem e cei care ne guvernează că deciziile lor trebuie să reflecte voința noastră. Determinarea unui grup de oameni hotărâți poate determina un efect de bulgăre de zăpadă care se va reflecta în decizia locală, națională sau europeană.

Lansăm un nou program de mentorat pentru mișcări asociative, iar în următoarele 9 luni ne propunem să fim alături de cel puțin 15 grupuri de cetățeni și/ sau ONGuri la început de drum astfel încât să le dăm o mână de ajutor în structurarea activității lor de influențare a calității vieții în comunitate.

Cui se adresează programul: grupuri de cetățeni și ONGuri la început de drum care își propun schimbări în comunitate prin mobilizare cetațenească și influențarea măsurilor autorităților publice

Termen de depunere a interesului de înscriere în program: 16 iunie 2021

Termen de răspuns pentru selecția participanților: 18 iunie 2021

Calendarul programului: Programul se desfășoară în perioada iunie 2021 – februarie 2022. Începem cu comunicare online și, în funcție zona geografică a celor selectați și de evoluția condițiilor sanitare, ne propunem să ne întâlnim și față în față.

În momentul înscrierii, vă rugăm să vă blocați în agendă datele primelor două cursuri, respectiv:

-            Organizare comunitară – 24 - 26 iunie 2021

-            Advocacy - 8 – 10 iulie 2021

Ambele cursuri vor fi online și se vor desfășura în intervalele 15.00 – 18:00 (joi și vineri), respectiv 10:00 – 13:00 (sâmbătă).

Ce vom face:

-            Între 3 și 6 cursuri pe parcursul a 9 luni în care vom aborda elemente relevante nevoilor de acțiune comunitară ale grupului/ organizației voastre, în limita temelor programului;

-            Sprijin prin sesiuni lunare de grup pe teme relevante pentru nevoile voastre, în care aducem experți care să vă răspundă la întrebări;

-            Asistență personalizată lunară în funcție de nevoile voastre concrete legate de temele programului.

Echipa de asistență are competențe în zona de asistenta juridica si financiară, organizare internă a unei ONG, fundraising, advocacy și politici publice și comunicare. Vom analiza nevoile voastre și găsi împreună cel mai bun plan de mentorat care vi se potrivește.

 

Înscriere: Invităm grupurile și organizațiile care doresc să se înscrie în programul de mentorat să completeze acest formular, disponibil la: https://bit.ly/3glhrYS

În timp ce vă pregătiți exprimarea interesului, ne putem întâlni online și discuta despre detaliile, respectiv beneficiile înscrierii în acest program:

-                  Vineri, 11 iunie 2021, între 11:00 – 13.00 (link conectare Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89429707046?pwd=UGMyTTl6cUxIYmFQNGIrK0EyaFR5Zz09

-                  Luni, 14 iunie 2021, între 11:00 – 13.00 (link conectare Zoom: .https://us02web.zoom.us/j/83592586241?pwd=V2RGdEpBdjJLY2JxblR3WmtnYkprdz09 )

 

Proiectul este implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC) și face parte din proiectul „Reclaim our Civil Space!” care beneficiază de un grant din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin intermediul Fondului de granturi SEE și Norvegiene pentru cooperare regională.

„Reclaim our Civil Space” se bazează pe lărgirea bazei și a constituenței societății civile prin instruirea și mobilizarea grupurilor și mișcărilor activiste, facilitarea cooperării și rețelelor transfrontaliere și conectarea acestora la nivelul european prin dezvoltarea împreună a schițelor unei politici europene cuprinzătoare a societății civile. Pentru mai multe informații despre proiect vizitați: www.civilspace.eu

________________________________________________________________________________________________________

Ca urmare a apelului pentru Civic Startups, au fost selectate să participe în cadrul programului de mentorat 16 organizații și 3 grupuri civice, dintr-un total de 89 de aplicații: 

 • Asociația femeilor profesioniste-AFP – Galați
 • Răsăritul de argint – Timiș
 • Viitor pentru lumină – Constanța
 • Asociația Bastonul Alb Moldova – Iași
 • Asociația Mă Bucur de Viață – Galați
 • Club impact special – Iași
 • APTA Dealu Mare – Buzău
 • Asociația Semper Dignus – Iași
 • Grupul de inițiativă locală ARNI (Arii rurale naturale interconectate) – Sibiu
 • Asociația CMT – Caraș Severin
 • Asptmr Constanța – Constanța
 • Capace cu suflet – Cluj
 • Grivița 2021 – Galați
 • Asociația totul va fi bine – Buzău
 • Asociația give it back – Argeș
 • MagicSeniors – București
 • Creativact – Sibiu
 • Asociația Gorjul Civic – Gorj

* S-a alăturat Fundația "Unu și Unu" - București

 

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact