Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

prezentaregaleriedocumente

 

Conferinta de lansare a  Fondului ONG din cadrul

Mecanismului Financiar „Spatiul Economic European” (SEE)

Bucuresti, 30 iunie

 

Mecanismul SEE a fost creat pentru a asigura conditiile necesare participarii organizatiilor societatii civile in reducerea disparitatlor sociale si economice in Spatiul Economic European  (European Economic Area - EEA). Mecanismul reuneste suportul financiar din partea celor trei tari membre SEE: Norvegia, Islanda si Liechtenstein. Fondurile de care va beneficia sectorul neguvernamental din Romania prin intermediul Mecanismului Financiar SEE au o valoare de 5 milioane Euro, pentru perioada 2008 – 2010 si vin in completarea celor primite prin instrumentele structurale.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Ambasada Regala a Norvegiei au lansat in 30 iunie 2008 la Bucuresti Fondul ONG din cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE). La eveniment au participat peste 160 de reprezentanti  ai organizatiilor neguvernamentale romansti si circa 30 de reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si institutiilor publice din Norvegia.

 

Obiectivul Fondului ONG infiintat prin Mecanismul Financiar „Spatiul Economic European” (European Economic Area - EEA) este de a consolida societatea civila din Romania prin sprijinirea unor proiecte in cinci domenii prioritare:

• apararea drepturilor omului, anti-discriminare ai incluziune sociala;

• sprijin pentru copii si tineri confruntati cu anumite dificultati specifice;

• servicii sociale;

• protectia mediului si

• conservarea si valorificarea patrimoniului cultural.

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) impreuna cu partenerii sai, Fundatia pentru Parteneriat si Fundatia Carpatica, a fost desemnat ca Administrator al Fondului  ONG in Romania de catre Biroul pentru Mecanismul Financiar „Spatiul Economic European”. 

 

Aparitii in media dupa eveniment:

The money channel

Europa FM

Euractiv.ro

Rompres

Monitorul de Suceava

Zi de zi.ro

Telegrafonline.ro

Fonduri UE.ro

Rol.ro

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact