Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Instrumentul Valorilor Europene / European Values Instrument

La initiativa Fundatiei Stefan Batory (Polonia), in parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat din Ungaria (Okotars Alapitvany) si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (Romania), Parlamentul European a votat o rezolutie prin care solicita Comisiei Europene infiintarea Instrumentului Valorilor Europene in cadrul bugetului UE al urmatorului cadru financiar multianual.

Acest instrument de finantare vine ca raspuns la manifestarile nationaliste si populiste in crestere si va avea rolul de a promova si proteja valorile UE, in special democratia, libertatea, statul de drept si drepturile fundamentale. Noul instrument ar trebui sa finanteze organizatiile societatii civile care activeaza la nivel local si national in promovarea si protejarea acestor valori.

Comisia Europeana a cerut opinia Comitetului Economic si Social European (CESE) - Grupul de lucru “Fondul pentru justitie, drepturi si valori”, opinie ce urmeaza a fi dezbatuta in cadrul unei audieri publice la inceputul lunii septembrie, votul final avand loc in luna octombrie. Ionut Sibian, director executiv al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile, face parte din grupul de redactare a opiniei, in calitatea sa de reprezentant al societatii civile din Romania la CESE (membru al Grupului III „Activitati diverse”).

In intampinarea discutiilor din cadrul CESE, Fundatia Stefan Batory alaturi de Fundatia pentru Parteneriat din Ungaria si Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile au elaborat o opinie a societatii civile.

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact