Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Instruire si sprijin pentru dezvoltarea abilitatilor de viata (“lifeskills”) ale copiilor si tinerilor

Schimbarile din 1989 si anii de tranzitie care au urmat au avut un impact covarsitor asupra tutoror categoriilor de populatie, insa cel mai dramatic au simtit aceste schimbari copiii si tinerii. Mai mult decat atat, educatia pe care copiii si tinerii o primesc la scoala sau in familie se centreaza in general pe tehnici de invatare formala, si mai putin pe dezvoltarea abilitatilor care sa ii ajute sa se descurce mai bine in viata si sa fie cetateni activi in comunitatile in care traiesc.

Programul “Copii si tineri promotori si societatii civile” isi propune sa vina in completarea activitatilor din sistemul formal de invatamant in care copiii si tinerii sunt deja implicati. FDSC si ICDI Olanda cu finantarea Ministerului de Afaceri de Externe din Olanda prin programul MATRA sprijina in acest proiect dezvoltarea abilitatilor de viata pentru copiii si tinerii din Romania prin acordarea de finantari pentru dezvoltarea de de microproiecte in cadrul programului Instruire si sprijin pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă (“lifeskills”) ale copiilor si tinerilor”.  

In perioada Iulie 2007-Mai 2008 sunt implementate la nivel national de catre organizatii neguvernamentale si institutii publice de invatamant 50 de microproiecte care au ca obiectiv sprijinirea copiilor si tinerilor sa isi dezvolte abilitatile de viata necesare unei mai bune integrari in societate. Valoarea maxima cu care este finantat un proiect este 1000 euro.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la adresele: viorelia.ciuciur@fdsc.ro – Viorelia Ciuciur sau dianab@fdsc.ro - Diana Berceanu.

Lista proiectelor finantate prin programul Matra


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact