Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

 

Preocuparile noastre in domeniul fondurilor structurale vizeaza accesul echitabil la fonduri precum si o absortie eficienta a fondurilor, obtinuta prin implementarea initiativelor organizatiilor neguvernamentale care determina un impact real asupra grupurilor tinta. Activitatea noastra consta in fundamentarea si formularea de propuneri de imbunatatire a procedurilor de implementare a proiectelor, prezentarea acestora in fata autoritatilor care asigura managementul programelor de finantare, reprezentarea organizatiilor neguvernamentale in organismele de monitorizare ale programelor operationale pentru perioada 2007-2013, precum si fundamentarea si elaborarea de propuneri pentru viitoarea perioada de programare 2014-2020.

Pornind de la concluziile si recomandarile incluse in raportul de cercetare Implicarea organizatiilor neguvernamentale in accesarea si absortia fondurilor structurale – Raport asupra managementului financiar al proiectelor finantate din fonduri structurale din perspectiva organizatiilor neguvernamentale, FDSC a formulat propuneri de imbunatatire a procedurilor interne ale organizatiilor pe de o parte si ale organismelor care asigura gestionarea si implementarea Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane pe de alta parte.

FDSC a organizat in aprilie 2010 o intalnire a organizatiilor neguvernamentale cu Primul Ministru al Guvernului Romaniei, pentru a atrage atentia asupra dificultatilor intampinate in procesul de absortie a fondurilor structurale si a prezenta solutii de depasire a acestora, dar si de a revitaliza dialogul civic intre structurile statului si societatea civila. Aceste puncte au fost sustinute de FDSC in intalnirile Comitetului de Monitorizare al Programului Operational pentru Dezvoltarea Resurselor Umane si ale Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice pentru perioada 2007-2013.

FDSC sustine actiunile Coalitiei ONG pentru Fonduri Structurale, structura care militeaza pentru luarea in considerare a cerintelor organizatiilor neguvernamentale in procesele de planificare, implementare si evaluare a programelor si proiectelor derulate din fonduri europene. In prezent, demersul Coalitiei este legat de elaborarea participativa a documentelor europene strategice ale Romaniei 2014-2020. Impreuna cu Coalitia si Fundatia Soros, FDSC a formulat solicitarile organizatiilor neguvernamentale cu privire la organizarea unui proces participativ de elaborare a documentelor prin care vor fi stabilite prioritatile Romaniei pentru perioada 2014-2020 precum si a documentelor de programare a fondurilor ce vor fi alocate Romaniei de catre Uniunea Europeana ().


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact