Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

FDSC se alătură SOS Malta în a solicita autorităților să îi ajute urgent pe cei peste 160 de solicitanți de azil blocați pe mare de mai bine de trei săptămâni

București, 28 mai 2020

#Don’tLetThemDrown SOS Malta, alături de alte 27 de organizații de pe insulă au semnalat cu câteva zile în urmă gravitatea situației unui grup de solicitanți de azil sosiți pe coastele insulei din Libia.

Societatea civilă locală s-a mobilizat pentru a denunța abuzurile de drepturile omului și încălcările dreptului internațional și al UE comise de guvernul maltez în felul în care a tratat aceste persoane. Persoanele deținute pe cele câteva vase închiriate de guvern au recurs deja la greva foamei și atentate de suicid.

Informațiile complete se regăsesc în comunicatul societății civile malteze din 20 mai, precum și în plângerea adresată autorităților europene, care conține o relatare detaliată a evenimentelor.

Alături de societatea civilă malteză, solicităm și noi autorităților malteze și europene să ia măsuri rapide pentru a încheia acest abuz și să le asigure urgent asistența medicală persoanelor blocate, precum și să le permită intrarea în țară.


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact