Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

 

Cursul “Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene” va poate ajuta sa va familiarizati cu mecanismele de finantare ale Uniunii Europene aplicabile proiectelor implementate in Romania, prin parcurgerea actelor normative, studierea principalelor tipuri de programe si instrumente si prin redactarea propunerii de finantare.

Cursul este structurat in sase parti, care prezinta probleme de interes major pentru cei care doresc sa acceseze fonduri europene si sa realizeze proiecte eligibile,  de succes si cu impact in domeniu.

 

In contextul in care politica de coeziune  a Uniunii Europene are ca obiective pentru perioada 2007-2013 finantarea principalelor domenii prioritare prin Fondurile structurale si de coeziune, prima sesiune de formare are ca scop identificarea acestor domenii de actiune  si incadrarea lor pentru conceperea proiectului.

Partea a II-a prezinta principalele instrumente financiare ale Fondului Social European pentru perioada 2007-2013, cadrul legislativ european al acestora si prevederile Strategiei Europa 2020.

Cea de-a treia parte se ocupa de prezentarea de documente de programare a instrumentelor structurale (Orientarile Strategice Comunitare, Cadrul Strategic National de Referinta, Programele Operationale), subliniindu-se Programele Operationale (POR – Programul Operational Regional, POS Cresterea competitivităţii economice, POS Mediu, POS Transport, POS Dezvoltarea resurselor umane, PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative, PO Asistenta Tehnica )  elaborate la nivelul Romaniei de cunoasterea carora depinde in mare masura alegerea unui proiect eligibil.  

De asemenea, un loc important il ocupa managementul instrumentelor structurale in Romania, a principalelor institutii de management si a organismelor interimare, prezentate in partea a patra a programului de formare.

Ultimele parti completeaza cunostintele deja acumulate cu o parte practica, privind elementele esentiale ale unui proiect de care depinde reusita acestuia: resursele necesare, bugetul, criteriile de evaluare ale propunerii de finantare, asistenta tehnica.

Cursul Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene este un instrument de lucru eficient in abordarea scrierii si implementarii de proiecte finantate prin fonduri structurale europene, iar pentru cei care doresc sa-si completeze informatiile cu privire la accesarea fondurilor europene, documentele studiate la curs sunt de un real folos.

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact