Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Cresterea implicarii organizatiilor societatii civile din Republica Moldova, Ucraina si Romania in programarea Instrumentului European de Vecinatate si Parteneriat

Strengthening the involvement of Moldovan, Ukrainian and Romanian civil society organizations in the ENPI programming

Parteneri: Centrul CONTACT din Chisinau, Republica Molodva si Centrul Bucovinean pentru Reconstructie si Dezvoltare din Cernauti, Ucraina

Finantat prin programul East-East al Fundatiei Soros.

Obiective:

  • cresterea nivelului de informatie privind IEVP in Republica Moldova, Ucraina si Romania;
  • imbunatatirea calitatii procesului de consultare privind IEVP;
  • cresterea implicarii organizatiilor societatii civile din Republica Moldova, Ucraina si Romania in programarea IEVP.

Proiectul aduce impreuna cate 5 organizatii din Republica Moldova, Ucraina si Romania sporind capacitatea reprezentantilor acestora de a se implica in monitorizarea IEVP si in procesul de consultare din cadrul programarii acestui instrument financiar.  Cel putin 50 de organizatii ale societatii civile din cele trei tari, mass media si reprezentanti ai autoritatilor vor fi implicate in activitatile proiectului.

Din anul 2007, in care tara noastra se va afla in pozitia de stat membru, a inceput sa functioneze Instrumentul European de Vecinatate şi Parteneriat (IEVP). Acesta reprezinta principalul instrument financiar care sprijina implementarea Politicii Europene de Vecinatate. Instrumentul finanteaza programe comune care reunesc regiuni ale statelor membre şi ale tarilor terte (pentru care nu exista deocamdata perspectiva aderarii) cu care acestea au o granita comuna.

Programul operational de cooperare transfrontaliera Romania - Moldova - Ucraina se inscrie in cadrul oferit de Instrumentul European de Vecinatate şi Parteneriat.

Aria eligibila a acestui program cuprinde:

·                  Romania: Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galati, Tulcea

·                  Ucraina: Cernovtsky, Odessa

·                  Moldova: intreg teritoriul

Perioada ianuarie - iunie 2009


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact