Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Cooperarea internationala pentru dezvoltare si solidaritatea internationala au reprezentat adevarate repere in dezvoltarea societatii romanesti dupa 1989.

Donatori internationali s–au implicat puternic in sprijinirea solutionarii problemelor economice si sociale cu care s–a confruntat Romania si au sustinut crearea si dezvoltarea de organizatii neguvernamentale in tara noastra.

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, societatea civila romaneasca dispune de noi oportunitati, dar si de noi responsabilitati. Astfel, ONG–urile romanesti pot participa alaturi de organizatii europene in initiative comune transnationale, fiind acum la randul lor chemate sa sustina societatea civila din statele mai putin dezvoltate. In mod concret, FDSC se afla in pozitia de a transfera experienta si expertiza acumulate in perioada de tranzitie catre organizatiile de la granita de est a tarii, dar si in alte parti ale lumii.

Incepand cu anul 2008, FDSC sprijina Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din Romania (FOND), al carei membru fondator este din 2007, in organizarea Forumului ONG din regiunea Marii Negre, o initiativa menita sa contribuie la schimburile si cooperarea intre ONG–urile din regiune. De asemenea, FDSC sustine activ dezvoltarea cooperarii cu societatea civila din Republica Moldova si Ucraina.

Din 2009, FDSC organizeaza programul „Black Sea NGO Fellowship” ce vizeaza familiarizarea tinerilor lideri din societatea civila din regiunea Marii Negre cu contextul romanesc si crearea de legaturi dintre societatea civila de la noi si organizatiile prezente in tarile din regiune. Totodata, FDSC desfasoara proiecte de informare si sensibilizare a opiniei publice din Romania, in spiritul solidaritatii si cooperarii internationale, precum si proiecte de educatie pentru dezvoltare internationala. Societatea civila si solidaritatea nu cunosc granite.

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact