Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Fondul pentru Inovare Civica

ApeluriProiecte finantateIntrebari frecvente

 

 

Fondul pentru Inovare Civică (CIF) este un program de finanţare adresat organizaţiilor neguvernamentale, dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)  în 2011, ca răspuns la situaţia şi nevoile societăţii civile din România.

CIF doreşte să fie un catalizator al potenţialului cetăţenilor de a-şi transforma şi dezvolta comunităţile.

Obiectivul programului este să sprijine initiaţive şi acţiuni civice inovatoare ale organizaţiilor neguvernamentale din România, responsabilizarea şi creşterea participării active a cetăţenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunităţii.    

CIF a fost încă de la inceput susţinut exclusiv de donatori privaţi, precum  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din România reprezentaţi în special de sectorul de afaceri prin companii responsabile social ca Enel RomaniaOMV PETROM şi Raiffeisen Bank

Începând cu 2015, programul se derulează în parteneriat cu Romanian-American Foundation, care se alătura FDSC într-un efort de a încuraja comunitătile să îşi contureze propriile modele de dezvoltare şi implicare civică. Programul se va adresa în anii următori cu precădere organizaţiilor mici, care lucrează la firul ierbii şi al căror buget nu depăşeşte 60.000 $/an.

 

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact