Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Anunt de pre-lansare a rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant penru parteneriate

Consortiul format din KEK-CDC Consultants (www.kek.ch), Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (www.fdsc.ro) si Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro), in calitate de Organism Intermediar Elvetian pentru administrarea Fondului Tematic pentru Parteneriate si Experti, anunta pre-lansarea rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate. Lansarea rundei a doua este planificata pentru data de 24 martie 2014.

Fondul Tematic mai sus amintit face parte din Programul de Cooperare Elvetiano-Roman, ce consta in ajutor nerambursabil oferit de Consiliul Federal Elvetian catre 12 state membre ale Uniunii Europene, care au aderat in perioada 2004–2007. Prin acest Program de Cooperare se urmareste reducerea disparitatilor economice si sociale dintre Romania si tari mai dezvoltate din Uniunea Europeana extinsa. In Romania, Programul iși propune sa contribuie la reducerea disparitatilor economice si sociale dintre centrele urbane dinamice si regiunile periferice mai slab dezvoltate.

Obiectivul Schemei de grant pentru Parteneriate este promovarea si consolidarea parteneriatelor institutionale dintre partenerii romani si elvetieni, pentru a contribui la solutionarea provocarilor specifice dezvoltarii, la intarirea capacitatii si structurilor partenerilor institutionali romani, pentru a beneficia de valoarea adaugata elvetiana si a contribui la intarirea parteneriatelor. Au fost stabilite doua runde a Cererilor de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate.

Prima runda a Cererii de propuneri de proiecte a fost lansata in 2012. Au fost primate 116 aplicatii pentru o alocare financiara de 3.000.000 CHF. Cele mai importante lectii invatate dupa prima runda, impreuna cu recomandari pentru solicitantii din runda a doua, sunt disponibile AICI.

Prin intermediul rundei a doua a Cererii de propuneri de proiecte, alti 3.000.000 CHF vor fi disponibili. Doua tipuri de granturi vor fi disponibile: granturi mici, intre 10.000 CHF si 100.000 CHF si  granturi mari, cuprinse intre 100.001 CHF si 250.000 CHF.

La data lansarii, toate informatiile legate de a doua runda a Cererii de propuneri de proiecte din cadrul Schemei de grant pentru Parteneriate vor fi disponibile pe site-urile membrilor consortiului.


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact