Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

 

Titlul proiectului:  Alegeri si Societatea Civila: consolidarea ONG-urilor si a spiritului civic al cetatenilor, politici publice mai bune

Finantator: Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti

Aplicant:  Centrul de Resurse (Ce-Re) in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) si Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD)

Durata: 12 luni

1.       Scopul proiectului: Proiectul urmareste sa consolideze rolul de watchdog al ONG-urilor si capacitatea lor de advocacy in timpul alegerilor parlamentare, pentru a determina o campanie electorala mai cinstita si pentru o guvernare viitoare mai responsabila.

2.       Public tinta/beneficiari: intreaga societate civila

3.       Obiective:

 

  • Introducerea pe agenda politica a partidelor politice, a candidatilor la alegerile parlamentare si a parlamentarilor nou-alesi a temelor de interes pentru ONG-uri (incepand cu documentul deja existent:  Carta Alba  a sectorului ONG din Romania);

 

  • Dezvoltarea gradul de constientizare si dezbatere in jurul promisiunilor facute de candidati (in special la nivel local) prin intermediul unei platform on-line (www.cineceapromis.ro), unul dintre proiectele castigatoare in cadrul competitiei ReStart Romania.

4.       Scurta descriere / activitati:

Proiectul cuprinde urmatoarele activitati:

Introducerea cauzele pentru care ONG-urile militeaza (incepând cu Carta Alba a sectorului ONG din Romania) pe platformele partidelor politice romanesti, a candidatiilor şi parlamentarilor nou-alesi. Pentru acest obiectiv CeRe lucreaza in parteneriat cu Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC).

Dezvoltarea gradului de constientizare si dezbatere in jurul promisiunilor facute de candidati (in special la nivel local) prin intermediul unei platforme on-line (www.cineceapromis.ro). Aceste set de activitati va fi implementat in parteneriat cu Centrul Ratiu pentru Democratie (CRD).

5.       Rezultate asteptate:

Realizarea editiei a doua a Cartei Albe a sectorului ONG; cel putin 5 intalniri cu lideri de partide si candidati; 5 reuniuni in comisiile parlamentare si cu membri ai Guvernului; actualizarea periodic a paginii web existente in care este descrisa Carta Alba cu cele mai recente initiative ale organizatiilor pe domenii specifice care vor servi la informarea si mobilizarea sustinatorilor la nivel national (stiriong.ro).

Proiectul isi propune de asemenea realizarea unei platforme on-line flexibile si functionale, prin intermediul careia cetatenii pot monitoriza promisiunile facute de catre candidati in campania electorala.

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact