Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

 

Totul la puterea ONG

Al treilea apel al Fondului de Actiune Rapida


Descarca Documente

Organizatiile neguvernamentale dornice de implicare sunt invitate din nou sa trimita ideile inovative care aduc schimbarea in comunitate. Astazi, se lanseaza cel de-al treilea apel al Fondului de Actiune Rapida, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC). Fondul isi propune sa sprijine initiativele si actiunile civice care raspund, sau sunt in stransa legatura, cu o nevoie din agenda publica. Este incurajata rezolvarea problemelor prin implicarea cat mai multor cetateni intr-un termen scurt.

Prin acest apel, sprijinim proiecte legate de procesul electoral din acest an care promoveaza integritatea in campaniile electorale, alegeri corecte si transparente, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti ale alegatorilor. De asemenea, sustinem initiative care vizeaza imbunatatirea/incurajarea/consolidarea relatiei alegator-ales, atat in context pre-electoral cat si dupa alegeri, in vederea cresterii responsabilitatii si transparentei parlamentarilor si promovarea bunelor practici de consultare publica.

Valoarea aproximativa a unui grant este de 15.000 de lei/proiect iar durata de implementare nu poate depasi 6 luni.

Propunerile de finantare sunt asteptate pana la data de 23 noiembrie 2012, prin corespondenta electronica, la adresa actiunerapida@fdsc.ro .

Ghidul aplicantului in forma completa poate fi descarcat de aici

Despre: Fondul pentru Actiune Rapida face parte din programul de finantare numit Fondul pentru Inovare Civica. Isi propune sa sprijine organizatiile neguvernamentale prin doua tipuri de scheme de grant: Cererea anuala de propuneri de proiecte si Fondul de Actiune Rapida, care au mai multe apeluri pe parcursul unui an.

Prin cele doua apeluri ale Fondului de Actiune Rapida, din lunile februarie si mai ale acestui an, au fost finantate pana in prezent 10 proiecte. Au fost primite in total 106 propuneri, deci nevoia de finantare, dar si interesul pentru schimbare, sunt cu mult mai mari decat fondurile disponibile. Mai multe informatii despre proiectele finantate sunt disponibile pe portalul www.fdsc.ro

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact