Home Despre noi Presa Proiecte Achizitii Contact English Romana

IES este un program al FDSC initiat si dezvoltat in cadrul proiectului "PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene”.

Catalogul societatii civile

Baza de date este disponibila pe portalul StiriONG.ro, o resursa constanta de informatii si stiri de actualitate, atat pentru mediul asociativ, cat si pentru mediul business, donatori, cetateni. 

ONGFest este cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic si voluntar, dar si o oportunitate de a aduce anual ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg.

Totul la puterea ONG

         Fondul pentru Inovare Civica 2016 - Lista intrebarilor frecvente

 

Apelul de proiecte 2016 al Fondului pentru Inovare Civica este deschis pana miercuri, 18 mai, ora 16.00. Lista intrebarilor frecvente adresate de potentialii solicitanti si raspunsurile la acestea, poate fi consultata aici: http://www.fdsc.ro/library/files/faq_2016_cif.pdf

Pentru a aplica, este nevoie sa va creati un cont pe platforma noastra, www.finantare.fdsc.ro si sa completati electronic Scrisoarea de intentie. In cazul intampinarii unor dificultati legate de utilizarea sistemului online, solicitantii ne pot contacta pana la inchiderea apelului prin email, la adresa support@fdsc.ro sau telefonic la 021 - 310 0181/ 0757 579 184.

Pentru mai multe detalii privind eligibilitatea solicitantilor si a proiectelor, puteti consulta Ghidul Solicitantilor, disponibil aici: http://www.finantare.fdsc.ro/linii-de-finantare 

 


 

Fondul pentru Inovare Civica 2016

 

Apelul de propuneri de proiecte din 2016 a Fondului pentru Inovare Civica este deschis. Propunerile pot fi depuse online pana la data de 18 mai 2016, pe www.finantare.fdsc.ro.

Obiectivul programului este sa sprijine initiative si actiuni civice inovatoare ale organizatiilor neguvernamentale din Romania, responsabilizarea si cresterea participarii active a cetatenilor pentru a contribui la dezvoltarea comunitatii.    

In anii anteriori, prin CIF  au fost  finantate  proiecte in urmatoarele domenii:
-    Mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor
-    Actiuni de advocacy si monitorizare a institutiilor/autoritatilor publice
-    Educatie civica si implicarea copiilor si tinerilor in viata comunitatii

In 2016, la acestea se adauga o componenta dedicata mobilizarii civice in vederea unui acces imbunatatit la energie.

Fondul pentru Inovare Civica a fost inca de la inceput sustinut exclusiv de donatori privati, precum  Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe sau donatori din Romania reprezentati in special de sectorul de afaceri prin companii responsabile social ca Enel Romania, OMV PETROM si Raiffeisen Bank.

Incepand cu 2015, programul se deruleaza in parteneriat cu Romanian-American Foundation, care se alatura FDSC intr-un efort de a incuraja comunitatile sa isi contureze propriile modele de dezvoltare si implicare civica. Programul se va adresa in anii urmatori cu precadere organizatiilor mici, care lucreaza la firul ierbii, si al caror buget nu depaseste 60.000 $/an.

Mai multe detalii despre depunere si documentele necesare aplicarii se gasesc AICI.

 


Home Despre FDSC Presa Proiecte Achizitii Contact